Elektra Installaties

Elektra-installaties op maat

Voor nieuwbouw- en verbouw maken wij voor u de juiste elektra-installatie inclusief CAI, PTT en data. Een elektra-installatie is een zeer belangrijk comfort- middel in uw woning. In de meeste woningen staat veel elektrische apparatuur. De meterkast moet het juiste vermogen kunnen verwerken.

Elektra lampjes

Aardlekbeveiliging

Een moderne elektrische installatie is voorzien van een of meerdere aardlekschakelaars of aardlekautomaten.
Een aardlekschakelaar beveiligd een aantal groepen tegelijk. De aardlekschakelaar registreert of niet ergens in een van de groepen stroom weg "lekt" naar de aarde.

Is er sprake van stroomverlies? De aardlekschakelaar schakelt dan direct uit. Indien u constateert dat de aardlekschakelaar op de stand 0 staat, gaat u als volgt te werk:

TIP: Op de aardlekschakelaar en aardlekautomaat zit een knopje waarmee u, als test, een stroomlek simuleert. Voer deze controle eens per half jaar uit. Indien u constateert dat de aardlekschakelaar of automaat hier niet op reageert, waarschuw dan IBV Installatietechniek. Wij zullen de betreffende aardlekbeveiliging doormeten en indien nodig vervangen, zodat uw veiligheid is gewaarborgd.

Indien u bovenstaande test uitvoert, houdt u er dan rekening mee dat de spanning van de betreffende groepen wordt uitgeschakeld. Sluit dus eerst uw computer uit en eventuele andere apparaten, die door het opnieuw inschakelen een gevaar kunnen opleveren. Indien u deze test uitvoert, zal op alle groepen die zijn aangesloten zoals elektrische klokken en diverse elektrische apparaten hun geprogrammeerde tijd verliezen. Voer de test dan ook bij voorkeur uit bij de overgang zomer/wintertijd. U moet dan immers vaak alles opnieuw programmeren.

Onweer en aardlekschakelaars

Het kan voorkomen dat u tijdens een onweersbui plotseling zonder licht komt te zitten. De oorzaak kan zijn dat door blikseminslag in uw naaste omgeving de aardlekschakelaar wordt uitgeschakeld. De aardlekschakelaar zal op stand 0 staan. Zet de schakelaar weer op stand 1. Mocht blijken dat het niet ligt aan de blikseminslag dan staan wij voor u klaar.

Voorkomen van schade aan uw kostbare geluidsapparatuur en computer

U kunt uw kostbare geluidsapparatuur en computer beschermen tegen een catastrofe als blikseminslag door overspanningsbeveiliging. TIP: Bedenk dat deze situatie ook tijdens uw vakantie  kan voorkomen. Maak een afspraak met degene die op uw huis let tijdens uw afwezigheid om de aardlekschakelaar(s) te controleren na een onweersbui.

Meer weten over onze elektra-installaties?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vul ons offerteformulier in. Wij helpen u dan graag verder.

installatie techniek logo

Telefoonnummer Installatiebedrijf Venema      050-5032576

Locatie Installatiebedrijf VenemaKapteynlaan 9
9351 VG, Leek

Sterkin certificaat erkend installateurExpeditie energieneutraal wonenkoolmonoxide vrij veilige installatie

E-mailadres Installatiebedrijf Venema
info@ibv-installatietechniek.nl

Sitemap

Bel Installatiebedrijf Venema

050-5032576

Elektra installaties