Watertechnische installaties

Waterhardheid

De hardheid van het water speelt de laatste jaren een grote rol in het gezinsleven. Het kan voorkomen dat er in uw apparatuur kalkvorming ontstaat. Ook kalkafzetting op wanden en tegels is een groot probleem.

Wij hebben voor u de juiste oplossing door middel van een waterontharder die in de sporthal te Peize geplaatst is in opdracht van de gemeente Noordenveld. Het is mogelijk om zowel een klein als groot formaat in uw huis te plaatsen. Naast dat het hinderlijk is dat er kalkafzetting ontstaat, heeft het als voordeel dat uw apparatuur een langere levensduur heeft. Denk hieraan aan uw wasmachine, vaatwasser en koffiezetapparaat.

Waterinstallatie

Comfort

Het juiste comfort in iedere woning is belangrijk. Denk maar eens aan als u onder de douche staat en iemand anders in huis draait de warmwater kraan open. Dan is het fijn als je daar onder de douche niets van merkt. Een goede warmwatervoorziening voorkomt ergernis in elk gezin als er tegelijkertijd warm water wordt getapt. Informeer naar de mogelijkheden.
Wij hebben monteurs die elk op hun eigen gebied gespecialiseerd zijn. Dit houdt in dat wij voor iedere klus de juiste man hebben en dat we voor ieder probleem een passende oplossing hebben.

Weinig warm water

Een veel voorkomende klacht is dat na verloop van tijd de warmwateropbrengst uit de mengkraan terug loopt. Vaak wordt dit veroorzaakt door vervuiling in de straalonderbreker. Deze straalonderbreker kunt u eenvoudig van de kraan verwijderen en schoonspoelen met azijn, lukt dit niet doordat het vuil vastzit in het rooster, kunt u bij IBV Installatietechniek een nieuwe kopen, Neem de oude wel mee en let er dan even op of de straalonderbreker binnen- of buitendraad heeft.

Druppende kranen

Irriteert u dat ook zo, dat geluid van een druppende kraan? Dit wordt veroorzaakt door een beschadigde kraanleertje. Deze beschadiging kan worden veroorzaakt door vervuiling in het leidingstelsel, maar meestal is de oorzaak toch het te vast draaien van de kraan. Vervangen van deze leertjes is niet moeilijk, waarschijnlijk kunt u deze leertjes zelf vervangen.
* TIP, Indien u denkt aan vervanging van kranen kunt u overwegen deze te vervangen voor keramische kranen, die zijn namelijk uitgevoerd zonder kraanleertjes. Voor meer informatie hierover kunt u altijd contact opnemen met IBV Installatietechniek.

Waterontharding

Wanneer er een centrale waterontharding wordt toegepast, is er op alle tappunten ontharddrinkwater beschikbaar.
In Nederland is men van mening dat het drinkwater dat door waterleidingbedrijven beschikbaar wordt gesteld, van goede drinkwaterkwaliteit is en waarbij de hardheid de laatste jaren is bijgesteld aan de nieuwste drinkwaternormen. Daarom gaat men er vanuit dat waterontharding voor gebruikers niet meer noodzakelijk is.

Bovendien kleven ook nadelen aan een wateronthardinginstallatie. Door het drinkwater te gaan ontharden worden de kalkdeeltjes (calcium en magnesium ionen) door het kunsthars af gevangen. Nadat het kunsthard (filter) is verzadigd wordt het filter door het zoute water natrium chloride (ontharding zout) weer schoongespoeld en geregenereerd. Hierdoor neemt het zoutgehalte van het drinkwater toe wat voor personen met een natriumarm dieet mogelijk bezwaren oplevert. Bovendien is bekend dat als de ontharder onvoldoende wordt gespoeld bacteriegroei op het filtermateriaal kan ontstaan.
Wanneer centrale ontharding wordt toegepast, geldt voor de eigenaar de volgende verplichtingen: de waterontharder tenminste tweemaal per week automatisch terugspoelen en regenereren met natrium chloride [ onthardingszout. Een resthardheid van minimaal 1.0 mmol/l [5.6] wordt gewaarborgd. In de toevoerleiding naar de waterontharder een terugstroombeveiliging type CA plaatsen. De regeneratieleiding spoelleiding door middel van een zichtbare onderbreking op de riolering/afvoer aansluiten.

Als het centraal ontharden in alle andere situaties dan woningen worden toegepast, is alleen onthard water beschikbaar. Eigenaren van bedrijven, gezondheidsinstellingen, hotels, campings, kantoren en scholen enzovoort moeten jaarlijks een magneetprogramma laten uitvoeren. Hiermee wordt aangetoond dat het ontharde drinkwater in bacteriologische opzicht betrouwbaar is en het drinkwater aan kwaliteitseisen voldoet waardoor geen gevaar bestaat voor de volksgezondheid.
Voor woningen geldt echter ook dat men aan alle gestelde verplichtingen moet voldoen zoals eerder is omschreven, echter een jaarlijks meetprogramma kan achterwege blijven.

Meer weten over watertechnische installaties?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wilt u een watertechnische installatie door ons laten doen? Vul dan ons offerteformulier in. Wij helpen u graag verder.

installatie techniek logo

Telefoonnummer Installatiebedrijf Venema      050-5032576

Locatie Installatiebedrijf VenemaKapteynlaan 9
9351 VG, Leek

Sterkin certificaat erkend installateurExpeditie energieneutraal wonenkoolmonoxide vrij veilige installatie

E-mailadres Installatiebedrijf Venema
info@ibv-installatietechniek.nl

Sitemap

Bel Installatiebedrijf Venema

050-5032576

Waterinstallaties