Aardwarmte installaties

Warmte uit de grond?

Het kan met IBV Installatietechniek. Verwarming en koeling uit de grond met een warmtepomp. Ingewikkeld? Niet voor ons. Want wij staan garant voor onbezorgd comfort in duurzame verwarming en koeling.

Warmtepomp

De voordelen van aardwarmte installaties op een rijtje:

Warmtepomp

De warmtepomp is daarvan een degelijk bewijs. Maakt u kennis met de verschillende types. Zuinig en milieu vriendelijk. Op dit moment is er nog een mogelijkheid voor een subsidie, dit is alleen voor bestaande woningen die voor 1 januari 2008 zijn opgeleverd. Profiteer optimaal van uw warmtepomp door via uw installateur een onderhoudscontract af te sluiten. Met comfort wordt de werking van het toestel door IBV Installatietechniek permanent op afstand bewaakt. Zo heeft u altijd gegarandeerd comfort in warmte, warm water en koeling.

Besparing op het energieverbruik

De warmtepomp biedt u een directe besparing op het energieverbruik. Het toestel vraagt aanzienlijk minder energie dan een gewone HR-ketel. Uw energiebesparing loopt al gauw op tot 45%. Hetzelfde geldt voor de vermindering in uitstoot van CO2. De energieprijzen zijn voortdurend in beweging. Met de warmtepomp rekent u daarmee af. U bent niet meer afhankelijk van gas levering voor verwarming. U betaalt dus ook  geen vastrechtkosten meer.  Een besparing die kan oplopen tot honderden euro’s per jaar.

Naast energieverbruik ook besparing op ruimte

De warmtepomp biedt u totaal comfort: verwarming, warm water én koeling. En omdat alle onderdelen in één compacte behuizing zitten, bespaart u aanzienlijk op ruimte. Ook dat is comfortabel koel comfort. In de zomer kan de warmtepomp gebruik maken van de koelte die in de bodem is opgeslagen. Zo bent u het gehele jaar door verzekerd van een comfortabel binnenklimaat. Dit is met gemak de goedkoopste manier om uw huis te verkoelen. Gratis en duurzaam.

Koele techniek

Als het zomers warm wordt, kan de warmtepomp als het ware omgekeerd zijn werk doen. In plaats van warmte haalt het toestel dan koelte uit de bodem. Om vervolgens dit koele water via het buizenstelsel door uw woning te laten circuleren. Zo voelt uw huis extra comfortabel aan. Beter voor uw portemonnee, beter voor het milieu.

Koele opties

De meeste  warmtepompen  in ons assortiment zijn verkrijgbaar in een model dat kan koelen. Sommige typen kunnen bij het installeren worden uitgebreid met een speciale koelset. IBV Installatietechniek kan u uitgebreid adviseren over de mogelijkheden en bepaalt graag samen met u welke optie voor uw situatie de meest geschikte is.

Hoe werkt een warmtepomp precies?

De warmtepomp onttrekt de warmte uit de bodem en geeft deze af aan het koudemiddel in de verdamper. De compressor verhoogt vervolgens de druk van het koudemiddel waardoor de temperatuur stijgt. Een condensor geeft deze warmte af aan het cv-circuit of de tapwatervoorziening. Vervolgens loopt het koudemiddel langs het expansieventiel om weer af te koelen. Dan start het proces opnieuw.

Slimme techniek

De bron bestaat uit een gesloten bodemwisselaar waarin een mengsel van water en glycol zit. Dit mengsel circuleert, zodat de warmte uit de bodem afgegeven kan worden aan de warmtepomp. De warmte uit de bodem heeft het hele jaar een vrij constante temperatuur. De bronleidingen worden door één of meerdere gaten in de aarde geboord. Dit is afhankelijk van het type grond en de beschikbare ruimte in uw specifieke situatie.

Slim temperatuursysteem

De warmte wordt afgegeven aan een laag temperatuursysteem. Meestal is dit een vloer- en  wandverwarming. Het kan eventueel ook een radiator zijn. Maar als IBV Installatietechniek u een advies mag geven, kies dan voor vloer- en wandverwarming. Het rendement is hoger. Bovendien heeft u geen radiatoren meer in huis, dat geeft u meer ruimte en minder stof.

Contact opnemen met IBV Installatietechniek

Wilt u 1 of meerdere projecten bekijken, neem dan gerust contact met ons op. We laten u graag de installaties zien. het lage systeem met een hoge opbrengst en weinig energie verbruik.

 

installatie techniek logo

Telefoonnummer Installatiebedrijf Venema      050-5032576

Locatie Installatiebedrijf VenemaKapteynlaan 9
9351 VG, Leek

Sterkin certificaat erkend installateurExpeditie energieneutraal wonenkoolmonoxide vrij veilige installatie

E-mailadres Installatiebedrijf Venema
info@ibv-installatietechniek.nl

Sitemap

Bel Installatiebedrijf Venema

050-5032576

Aardwarmte installaties