BTW teruggave

BTW teruggave op zonnepanelen

Op 7 november 2013 heeft de belastingdienst aangegeven hoe zij met de teruggave van de BTW op zonnepanelen omgaan. Iedereen die op of na 20 juni 2013 zonnepanelen heeft aangeschaft, kan het grootste gedeelte van de BTW terugvragen.
Mocht u hiervan gebruik willen maken dan wordt u door de belastingdienst gezien als BTW ondernemer. U dient elk kwartaal of elk jaar bij de belastingdienst, btw aangifte te doen. Mocht u dit verzuimen dan zal de belastingdienst zelf een schatting maken.
Daarnaast zal de belastingdienst u een boete opleggen die behoorlijk kan oplopen.

Het is echter mogelijk om bij de belastingdienst vrijstelling aan te vragen van administratieve verplichtingen. De vrijstelling wordt door de belastingdienst verleend met ingang van een nieuw kalenderjaar. Het kan zijn dat u nog btw aangifte moet doen over de resteren kwartalen.

De aanvraag voor teruggave wordt door IBV Installatietechniek voor uw verzorgd.

Subsidies

Om te kijken of u in aanmerking komt voor een subsidie op uw zonnepanelen, kunt u een kijkje nemen op de www.energiesubsidiewijzer.nl. U vindt hier alle informatie over de beschikbare subsidies voor zonne-energie.

Salderen

Zonnepanelen leveren alleen overdag energie op, terwijl uw gebruik waarschijnlijk voornamelijk in de ochtend en avond hoog is. Ongebruikte zonne-energie wordt weer terug geleverd  aan het net. Uw terug levering en uw afname mogen tegen elkaar afgestreept worden, dit heet salderen. U mag net zoveel stroom salderen als dat u verbruikt.

Duurzaamheidslening

U kunt op www.svn.nl/particulieren/lening/duurzaamheidslening vinden of een duurzaamheidslening interessant en beschikbaar voor uw is. Niet elke gemeente biedt duurzaamheidsleningen aan.

Waardevermeerdering

Als u in aanmerking komt voor een tijdelijke waardevermeerdering van uw woning door het aanschaffen van zonnepanelen kan dat oplopen tot een bedrag van wel € 4000,00. Hiervoor kunt u een kijkje nemen op www.snn.eu/waardevermeerdering.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

U komt wellicht in aanmerking voor Energie-investeringsaftrek. Voor meer informatie kunt u vinden op de site www.agentschapnl/nl/programmas-regelingen/energie-investeringsaftrek-eia.

Aanmelden als energieleverancier

U bent wettelijk verplicht zich aan te melden als energieleverancier op www.energieleveren.nl
Uiteraard kunnen wij dit voor u regelen. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

installatie techniek logo

Telefoonnummer Installatiebedrijf Venema      050-5032576

Locatie Installatiebedrijf VenemaKapteynlaan 9
9351 VG, Leek

Sterkin certificaat erkend installateurExpeditie energieneutraal wonenkoolmonoxide vrij veilige installatie

E-mailadres Installatiebedrijf Venema
info@ibv-installatietechniek.nl

Sitemap

Bel Installatiebedrijf Venema

050-5032576

Installatiebedrijf VenemaInstallatiebedrijf Venema